31 Ocak 2013 Perşembe

Dukan 27 - 28 - 29 : Sonuç / Stabil Sayılır :)


Gerçekten özür diliyorum, bir türlü fırsatını yaratıp da günlük durumların bildirimlerini yayın yapıp sizinle sohbet edemedim. İnanın bir türlü kafam rahat olmuyor ki dökeyim rahat rahat içimi size..

Gelelim konumuza;
En son 82 diyen dukancanımız salı sabahı 82,2 çarşamba sabahı 82,2  perşembe sabahı da 82,4 diyerek beni her geçen gün daha da şaşırtmış bulunuyor :D İşin garip tarafı akşamları sabahtan daha az çıkıyor :D Böyle olunca da bir şeyde diyemiyorum pek. Demek vücudu akşamları geç yemek yediği için belki de su tutuyor.
Birazdan nar şerbeti yapmayı düşünüyorum. Yarın yanında götürsün gerçi tadını pek sevmiyor ama yapabilecek bir şey yok. İyi olan çoğu şeyin tadı kötü zaten :) Pek sevimli değiller... :)

Netice olarak;

2 Ocak Çarşamba : 89.9 (Başlangıç)
9 Ocak Çarşamba : 86.7 (-3.2)
16 Ocak Çarşamba : 85.0 (-1.7)
23 Ocak Çarşamba : 82.9 (-2.1)
30 Ocak Çarşamba : 82.2 (-0,7)


Neredeyse 1 ayı dolacak bakalım bir ay sonra tablomuz ne diyecek ?

Siz de biliyorsunuz ki şuan sadece yazmak için yazıyorum. :) Ama bu işkenceyi ne size ne de kendime yapacağım ve yazımı burada sonlandırarak herkese iyi akşamlar dileyeceğim :)

Öptüm hepinizi :*

28 Ocak 2013 Pazartesi

Dukan 24 - 25 - 26 : Sonuç 82.0

3 günlük kocaman bir merhaba,
Biliyorum ki böyle aksamalar çok kötü oluyor. Ama yeni bir pc ve yeni bir telefon alınca herşey yoluna girecek diye düşünüyorum. Sanırım yeni bahanem bu :) Cumartesi ve pazar sizlere yazamadığım için özür dilerim. İstanbul bazen yazmaya öyle engel oluyor ki.. Yoğunluk, yorgunluk, stress.. insanı gerçekten uzaklaştırıyor insanlığından...

3 gün önce 83.0 ile kapatmıştık dükkanı. Bakalım sonrasında neler oldu ?
Cumartesi sabahı : 83.4
Pazar sabahı : 82.0
Pazartesi sabahı : 82.0

Yine Cumartesi akşamından gidilmiş bir futbol maçı ve sonrasında görülen müthiş rakam :) Şuana kadar vermiş olduğu kiloların koşmasını nasıl iyi yönde etkilediğini söylüyor. İnanılmaz fark etti diyor. Öncesinde maç bitene kadar dayanamazken şimdi daha fazla koşup maçı çok rahat bitirebiliyorum diyor. Ki daha vermesi gereken 15 kg daha var.

Dün akşam alışverişe çıkmıştık ve her zaman kot aldığı LCW'den bi kot denemesini söyledim. ilk başta yok ne gerek var şimdi birşey almayacağım dese de, olsun almasan da dene bakalım hangisi olacak dedim. Ve 36-32 giydiği kotlardan şimdi 32-32'ye girdiğini görünce geçici bir şok yaşadı. 32 bedeni uzattığımda yok 34'ü ver bu olmaz diye nazlandı başta. Fakat giyin olmazsa zaten 34'ü veririm dedim. Ve önceleri bacağını bile sokamazken şuan düğmeleri bile çok rahat kapanıyor. 8 kg sonrası bunu görmek işin psiklojik boyutu olarak ciddi bir artı puan kazandırdı. İstiyorsan alalım dedim ama yok gerek yok. Elimizdekini daralttıralım sonra gelir bunun da küçüğünü alırız dedi. Mantıklıydı ;)

Bunu sizler için de tavsiye ederim. Zamanında kabinlerde denediğiniz ama  içine giremediğiniz için öylece bıraktığınız kıyafetleri gidip deneyin. Bakın alın demiyorum. Gidin deneyin ve farkı kendi gözlerinizle görün. Mesela şuan giydiğiniz kıyafetlerin bir beden küçüğünü deneyebilirsiniz. Emin olun bu durum ruhunuza çok iyi gelecektir. ;)

Toparlamak gerekirse;
Çağlar 26 günde tam 7.9 kg vermiş oldu.
Hafta içi çeşitli inişler çıkışlar görebilir tabi ama biz gözümüzü şimdiden 81'lere diktik bile ;)

Herkese sevgiler,
Kocaman öpüyorum :)

25 Ocak 2013 Cuma

Dukan Gün 23 : Kilo 83 :)


Geç gelen bir merhaba,

Bugün 23. gündeyiz. Ve net 83 kiloyuz. Hafta sonu yine maçlar falan derken dilerim ki 82'yi buluruz Çarşamba'ya kadar.

Akşam menüsü olarak ızgara istavrit yanında kola yaptık. 23. gününde ilk kolasını içirdim. Çok da istekli değildi ama yine de gönlüm razı olmadı balıkları kuru kuru götürmesine dedim hadi hadi iç bir bardaktan birşey olmaz. Bundan sonra haftada 1 bardak hakkın var, cumadan cumaya dedim. Balıklardan sonra bir de evde 1 parca göğüs vardı onları da yedi.Üstüne tatlı olarak sütlü jöle muz aromalı olanından ve 1 kaşık gojiberry süper gitti. Az önce de zor bela krepleri pişirip yedik. Ve akşam menüsü fazla zengin bir şekilde kapatmış olduk.

Şuan öylesine yorgunum ki bir yandan fırında tavuk, patlıcan, biber üçlüsü pişiyor başında bekliyorum. Bir yandan da sevgili Lili ve Nurdan Ablacım benden kahve bekliyorlar diye devamlı bi taciz halindeler onlar için kahve yayını yapmak için pc'yi açtım. Neyse yayınladım, bir de baktım sevgili Melike 23. günü soruyor. Gönlüm razı olmadı işte. Gözlerimden uyku akarken bir yandan da klavyenin başında takır takır yazmaya koyuldum. Ama daha fazla çene çalamayacağım gerçekten fazla yorgunum. Özürlerimle birlikte şimdilik kaçıyorum ben.

Yarın sabah görüşmek dileğiyle,
Herkese iyi geceler,

KKB

Dip Not : Eylül Dukancan'ın göz yaşlarına dayanamadım aha onu da andım. <3 Oldu mu ? Bence oldu ? Daha ne olsun :D Yeni maceralarda görüşmek üzere :) by by. :p

24 Ocak 2013 Perşembe

Dukan 22. Gün : Tartılmıyorum :)

Merhaba,
Bugün Dukan'da ki 23. günümüz. Çağlar bu sabah bir değişiklik yapıp tartılmayacağını söyledi ve öyle de yaptı. Yarına süpriz olsun dedi. Tabi yarına umarım süpriz bir şekilde artı görüp de geçici bir şok yaşamaz :)

Dün akşam o kadar üşenmeme rağmen Kuzey&Güney aşkına kalktım dukanellamı da, ekmeğimi de, patlıcanlarımı da hallettim.





Bugün aslında ona bi pantolon alasım var ama bedene karar veremiyorum. LCW'den erkek kot bedeni 36-32 giyiniyor. GiyiniyorDU. :) Bir beden küçüğünü almak istemiyorum çünkü onun da ömrü en fazla 1 ay olacak. E peki bu süreçte bu çocuk ne giyecek ? *Gökhan'dan (bkz. Gökhan : Erkek arkadaşım) kiralık kot almayı düşünüyorum. 1 aylığına giyindiği kotlarını bize kiralasın :D Ne de olsa 34-32 giyiniyor. Fiyatta anlaşırsak çok karlı bir alışveriş olabilir bu :D Valla bak şimdi geldi bu aklıma. Nasıl da düşünemedim daha önce. Akşam gidip teklifimi sunayım. Bakalım ne cevap alacağız. :)

Bir yandan çalışmaya çalışıp bir yandan da bu blogun satırlarını doldurmakta inanın zaman zaman zorlanıyorum. Anlatacaklarım çok ama iş yerinde olunca yeterli konsantrasyonu sağlayamıyorum. Bunun için sizden özür dilerim.

Daha geniş zamanlarda buluşmak dileğiyle,
Kendinize iyi bakın anacım,
Öptüm baaayy :)

23 Ocak 2013 Çarşamba

Dukan 21 : 82.9 :)


Merhabaaaa :)

Bu sabah 82.9 diyerek 21 günde tam 7 kg vermenin mutluluğu ve haklı gururu ile güne başladık. Biliyorsunuz ben her gün kilo durumlarını not alsam da takibi haftalık olarak yapmam gerekiyor bunun için de gün olarak diteye başladığımız Çarşamba gününğ seçtik. Çarşambadan çarşambaya genel durumumuz neymiş, hep birlikte görelim.

2 Ocak Çarşamba : 89.9 (Başlangıç)
9 Ocak Çarşamba : 86.7 (-3.2)
16 Ocak Çarşamba : 85.0 (-1.7)
23 Ocak Çarşamba : 82.9 (-2.1)

Ortalama haftada 2 kg vermeyi başarmış görünüyor Çağlar. Bu sayı ilerleyen haftalarda daha da düşecek bunun bilincinde olduğumuz için bugünlerin kıymetini biliyoruz.

Bugünün ayrı bir önemi var benim için. Çünkü bugün diyetin 21. günü. Peki ne demek oluyor bu 21. gün ? Bireyin bir şeye alışma ve onu hayatına yerleştirme süresiymiş bu 21 gün. Zihnin bir şeyi kendi gerçekliği olarak kabul etmesi için geçen süre yani. Sigara bırakmak, erken uyanmak, düzenli spor yapmak gibi hayatınıza katmak ya da hayatınızdan çıkarmak istediğiniz şeyleri düzenli olarak yaptığınız-yapmadığınız 21 gün boyunca istediğiniz sonuç hayatınıza yeni bir gerçeğiniz olarak dahil olur. Yani demem o ki bugünden itibaren bu diyet süreci Çağlar'ın hayatına tamamen yerleşecek ve bugünden sonra yaptığı her şey bir rutine bağlayacak. Belki diyeceksiniz ki bu tamamen inanmakla alakalı ama öyle değil. Ben kendi diyet süreçlerimde de hayatımdaki yeni alışkanlıklarda da bu 21. gün olayını takip ettim. Ve inanın doğru. Yeter ki 21. güne kadar dayanabilelim. :)

21 gün sonunda verilen 7 kg ile yolumuza devam ediyoruz. Kalan kilomuz 16. En büyük korkum uzun süreli duraklamalar sonucu Çağlar'ın direncini kaybetmesi. Dukan'a göre Haziran'da hedefine ulaşacak nerden baksanız 4 aydan fazla bir süre var. Ve 16 kılo / 4 ay aylık 4 kilo demek haftada ise ortalama 800 gr. gibi bir rakam. Umarım hedefine kısa sürede ulaşır ve ben bu işi daha fazla matematiğe dökmemiş olurum. Çünkü işleme formüle hesaba varsayıma döktükçe işin içinden çıkamaz bir hal alıyorum.

Herkese mutlu diyetler dilerim,

Sevgiyle kalın :)

22 Ocak 2013 Salı

Dukan : 20. Gün



Merhaba :) Lodosun yerini yağmura bıraktığı bir İstanbul sabahından herkese selamlar :)

Dün ki lodosun etkisiyle sanırım bu sabah 83.6 dedi. Ama alışkınız biz artık günlük inişlere çıkışlara özellikle de ben. Şu andan itibaren 84'e çıkmasın yeter. 83 suları iyidir. :) Ben de Dukan'a başladığımda 83.2 idim. :)

Dün akşam kepek hakkıyla artık helva yemekten sıkılan dukancanımız annemle fırına birşeyler yapıp atmışlar, görünce pek şaşırdım. Çünkü 2 kaşık kepeğe rağmen pek kocaman göründü gözüme tepsideki 'şey :) Şey diyorum çünkü ne olduğunu ben de bilmiyorum :D Ben evde olmayınca annemle ikisi yapmışlar bir 'şeyler :D
Bakınız tablo aşağıdaki gibi. İlk görüşte aklıma Ramazan'da çıkan pastane pideleri geldi aklıma. Öyle bir dokusu vardı. Merak edenler için söylüyorum üzerindeki kavrulmuş kıyma :) İçinde de klasik krep malzemeleri var ama ölçüleri ne onu bilmiyorum işte herşey atmasyon her şey göz kararı el kıvamı :)



Bugün ps günü Çağlar'ın. Menü de tavuk, kuşbaşılı patlıcan yemeği, light yoğurt, light ice tea var. Bu sabah kahvaltı yapmadan çıktı. Hem iştahsızlık hem de biraz işe geç kalma birleşince bahane oldu kahvaltı yapmamaya. Akşamdan yaptığım patlıcan yemeği de pek garip oldu aslında eti ayrı patlıcanı ayrı oldu biraz. Bakınız tablo aşağıdaki gibi :)



Dün akşam bir de yengeç surimiden cips yapayım dedim. Aman siz benim yengeç dediğime bakmayın, yengeç aromalı lastik diyorum ben ona. Simla'nın eline sağlık ki bulmuş bunu :) Yoksa hediye sepetinden çıkan bu ürün doğru çöp bidonunu boylayacaktı :) Tarife ulaşmak isteyenler; buyursun :) Yoğurtla gerçekten süper oldu, keşke biraz az yaksaymışım ve tabi ki tuzunu acısını az koysaymışım. Neyse ilk deneyimimdi. Bir daha ki sefere olmaz :) Bizim akşamki cipsin tablosu da aşağıdaki gibi işte..


Durumları özetlemek gerekirse, akşama ne yemek yapacağım bilmiyorum. Zaten sıradan bir sp günü olacak. Belki anneme köfte yaptırırım. Sabah da yine yumurta ve süt ikilisi olur. Gün içinde light ton balığı ve light ice tea iyi gider e yeşil çayları da var. Akşama da evde balık yeriz :) Umarım bu yazdıklarım sizin de kafanızda menünüzü oluşturmada kolaylık sağlamıştır. :) Aslında ne yiyeceğim bir derdin olmaması gerekiyor bu Dukan'da. Neden derseniz zaten yiyebileceklerimiz sınırlı, listedeki her şeyi birbiriyle harmanlayarak eşleyerek bir sürü menü oluşturabilirsiniz. Yeter ki isteyelim ;)

Yarın sabah tartıda yeni bir rakamla güne başlama dileğiyle,

Herkese kucak dolusu sevgiler...

KKB






21 Ocak 2013 Pazartesi

Dukan : 18. & 19. Gün

Günaydınlar :)

İki gündür çift çift bildirmek zorunda kalıyorum durumları, bu konuda beni mazur görün. En son cumartesi sabahı 84.5 ' i gören masum dukancanımız, cumartesi gecesi oynadığı futbol maçının etkisiyle pazar sabahı tartıda gördüğü rakamın şaşkınlığını mesaj yoluyla bana iletmek istemiş ve yazmış ki;



83.2 iki de nasıl oluyordu ki acep ? Heyecan ve şaşkınlık işte. İnsan ne yazacağını nasıl yazacağını bilemiyor sevinçten :) Görüyorsunuz ki diyette hareketin etkisi öyle böyle değil. Geçen hafta da aynı durum yaşanmıştı. Bu sebeple günlük egzersiz ve yürüyüşlerinizi sakın ama sakın ertelemeyin. Ertelediğiniz her gün sizi hedefinizden biraz daha uzaklaştırır çünkü.


Bunun şaşkınlığı ve sevinci üzerine pazar günü ps yapacağından aman geçicidir bugün sebze yiyeceğim ya artı çıkar zaten diye düşünürken bu sabah 83.1 ile güne merhaba dedi. Ve böylelikle zirvedeki yerini garantilemiş oldu :)

Bu durumda tablomuz;


Yaş : 22
Boy : 1.76


Gün : 19
Başlangıç : 89.9 kg

Toplamda giden : -6.8 kg
Kalan : 16.1 kg
Hedef : 67

Artık gömlekler ve montu bol gelmeye başladı fakat henüz pantolonlar sabit :) Israrla ve sabırla pantolonların üzerinden düşeceği günü bekliyoruz umarım ki önümüzdeki ay bu işi de halletmiş oluruz :)

Bugün dışarıda lodos var baş ağrıları, ödem, şişkinlik, asabiyet için şimdiden uyarımı yapayım siz sevgili İstanbullu dukancanlarım için. Bugün sakin olalım :)

Herkese mutlu pazartesiler & mutlu diyetler,

KKB



19 Ocak 2013 Cumartesi

Dukan : 16-17

Merhaba :)

:) yapıyorum çünkü hayat bir şekilde devam ediyor ve insan döktüğü onca gözyaşına rağmen yeniden gülebilme gücünü buluyordu kendinde.

Dün yoktum evet, kötü süprizler de yaşatabiliyordu çünkü hayat. Ve biz hazırlıklı olmadığımız için, böyle durumlar karşısında ne yapacağımızı nasıl davranacağımızı bilmez haller içinde olabiliyorduk. Bu sebeple dün yazmam gereken yazımı yazmadım, yazamadım. Çünkü dukanın, diyetin, kilonun, çok uzağında bir yerdeydim. Bu yüzden buradan sizlere seslenmek bir hayli zor olacaktı özellikle de ruhen...

Bugün yeniden merhaba diyorum ve kaldığımız yerden devam ediyorum. Malum en son 84.6 demişti Çağlar.
Dün ne çıktı, tartıldı mı tartılmadı mı sormadım bile. Ama bu sabah 84.5 dedi. Maşallah diyorum.

Kafamı toparlayabilirsem anlatacak çok şeyim var yine ama kafamı toplayabilmek için önce kafamı bir dağıtmam gerekiyor. Bunun için mutfağa gireceğim. Balıklarım temizlenmek için, kabaklarım tatlı olmak için, süttozum dukanella olmak için beni bekliyor. Bir de 30'lu yumurta aldım buzdolabına dizeyim diyorum terapi niyetine :)

Özetle biz kilo vermeye devam ediyoruz.

Yarın yeni bir rakamla uyanmak dileğiyle,

Sevgiyle kalın.

Öpüldünüz...

KKB




17 Ocak 2013 Perşembe

Dukan 15. Gün : Ne -600 mü ?


Merhaba doğan güneş,
Merhaba açan çiçek,
Merhaba yağan yağmur, sıkışan trafik.. Aslında iyi başlamıştım ya n'oldu böyle birden anlamadım :)

Dukan yolculuğumuzun bugün 15. günü... Ve ve ve dünden bugüne giden tam -600 gr. Ve gördük ki 84.4 olmuşuz :)

Hem ps hem lodos sonrası vay canına dedim. Ve toplam giden -5.5 oldu :) Olmayan kıyafetlerini denesene diyorum bak işte üstümdeki diyor. Bu gömlek ona tişört gibi oluyormuş önceden şimdi tam gömlek gibi olmaya başlamış. Dediğim gibi üst taraftan bayağı fark etti. Bir de pantolon olarak bir beden küçüldüğünü görürsek Dukan Çağlar tarafından da tam not alacak :)

Artık sabahları kıymalı yumurta yemekten çılgına dönmüş olan dukancanımız bu sabah 2 tane haşlanmış yumurta 1 bardak süt ve yarım kase tarçınlı sütlü jöle yiyerek güne başladı. Yanına yine bir küçük süt, 1 tane tarçınlı kek (akşam yaptım da) :), köfte ve yoğurt aldı. bu aralar iştahsızlıktan yakınıyor. Canı pek bir şey yemek istemiyormuş. Ama yine de yediriyorum. :)

Bir de bu aralar yemeklerin çeşitsizliğinden yakınıyor. Ama bilmiyor ki ben az biraz yorgunum :) Başladığından beri kek yapacaktım ama üşendiğimden hep erteliyordum. Neyse ki dün akşam Kuzey Güney pek durgun geçti de ben de bir yandan keki hazırlamaya koyuldum. Yarına patlıcan ve kıyma ikilisinden birşeyler yapmayı düşünüyorum tabi ki üşenmezsem :) Bri halsizlik bir yılgınlık var ben de bu aralar ama havalara bağlıyorum. Soğuk, yağmur falan filan derken enerjim az biraz düştü sanırım farkında olmadan. Şimdi kalkıp bir kahve yapayım da kendime enerji depolayayım. :)

Enerjiniz bol,
Keyfiniz yerinde olsun,

Öptüm,

KKB



16 Ocak 2013 Çarşamba

Dukan : 14. Gün

Günaydın,

Yok ben stress yapmayayım da kim yapsın ola ola 85.0 olmuş. Hayır biz zaten 84.8'i görmüş insanlarız nedir yani şimdi bu ? Pazartesi sabahı gördük bak bugün olmuş Çarşamba hala yok ortalarda 84 küsürler. Bugün de zaten İstanbul'da lodos var gelsin artık 85 küsürler. Bilenler bilir ama ben yine de tekrar edeyim. Lodosun etkileri arasında en meşhuru ödem yapmak olup, baş ağrısı, halsizlik, uykuya dalamama, konsantrasyon bozukluğunu sayabiliriz. Ve hepsinin toplamında oluşan kocaman bir mutsuzluk... Bu mutsuzluğa kapılmasın diye sağlam bir menüsü var bugün Çağlar'ın. :)

Dün akşam bayağı bir Dukan aşkına geldim ve ne bulduysam yaptım; Biber dolması, sütlü jöle, kabak tatlısı, fırın tavuk :)





Hem lodos hem de ps günü olmasından dolayı yarın sabah tartıda görülecek olan artıya şimdiden selam olsun diyorum. :) 14. güne girdik ve elimizde giden -4.9 kg var. Bundan sonra her Çarşamba'dan Çarşamba'ya verilen kiloyu baz alacağız. Ve haftalık olarak değerlendireceğiz. Hafta içinde yaşanan inişler çıkışlar artık olası  bir durum çünkü. Ne de olsa ilk haftaları atlattık. Artık kendi içinde bir denge bulacaktır bu diyet. Ve haftada 1-1.2 kilo kadar verdiği taktirde süper bir başarı elde etmiş olacak. Bunun için de günlük yürüyüş sürelerine, egzersizlerine, içtiği su miktarına ve yemeklerine dikkat edecek.

Vermiş olduğu 4.9 kg henüz bedensel bir değişim yaşatmadı Çağlar'a ama yüzü, omuzları, sırtı bana bayağı bir incelmiş görünüyor. Sanırım bi 5 kg daha verdiği taktirde bir beden küçülmüş olacak bunu da test etmenin  en güzel ve en basit yolu her zaman giydiği bedendeki kotun bir beden küçüğünü denemesi ve bunun sonucunda üzerine olduğunu görmek. O an diyete olan inancı ve bağlılığı daha da artacak diye düşünüyorum.

Hepimize mutlu diyetler dilerim,

Sağlıkla...

KKB


15 Ocak 2013 Salı

Dukan ile geçen 13 gün...



Bugün Çağlar'ın Dukan'da ki 13. günü. Dün bildiğiniz üzre tartılmamış daha doğrusu çıkan rakamı aklında tutmamıştı. Bu sabah gördük ki kendisi 85.2 demiş. E peki nerden geldi bu artış ? Diyetin henüz başındayken bu artış da neyin nesiydi ? Ben kendimce sorgulayıp doğru cevabı bulmuşken kendisi de benim tahminimi doğruladı ve evet öyle yaptım dedi. Peki neydi bu yaptığı ?

İştahı olmadığı için öğün atlamak ve canı istemediği için az miktarlarda yemek...

Birçoğumuzun yaptığı ama önemsemediği  aksine bu durumun daha da fazla kilo verdireceğini sandırdığı yanılma noktası işte burası. Diğer diyetlerde işe yarar mı bu durum bilmiyorum ama Dukan için ters tepki yaratıyor. Vücut besinsiz kaldığı vakit kendini korumaya alıyor ve depoda tuttuklarını yakmamaya başlıyor. Böylelikle metabolizma hızımız yavaşlıyor ve olanlar olmaya başlıyor. Bu sebeple kendi diyetim boyunca da her zaman söylediğim birşeyi şimdi tekrar söylüyorum; Canınız istemese de yiyin. Tıpkı bir bebeğe zorla yemek yedirir gibi yiyin, gerekirse gözünüzü kapayıp burnunuzu sıkıp ağzınızı açın ve yiyin. Yedikçe zayıflayacaksınız çünkü. İnanın buna...

Ayrıca Çağlar'ın bu 400 gr'lık artışında Pazar gecesi oynadığı futbolun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ağır ve yorucu sporlar sonrası kaslar su tutabiliyor. O yüzden bu 400 gr'ın kilo olduğunu sanıp üzülüp stress yapmak büyük yanlış ve kendimize yaptığımız büyük bir haksızlık olur. Yani demem o ki, yeni beslenme şeklinizin keyfini çıkarın. O kilolar eninde sonunda gidecek. Hepimiz biliyoruz ki o kilolar bir günde alınmadı ki bir günde gitsin.. Biraz sabırlı ve sakin olmak yeterli olacaktır.

Unutmayın; oyunu kuralına göre oynarsanız kazanan siz olursunuz.

Hepimize mutlu diyetler :)


14 Ocak 2013 Pazartesi

Dukan : 12. Gün


Selamlar efendim;

Bugün güne tartılmadan başladık. Yani aslında şöyle oluyor. Arkadaş tartılmış ama unutmuş rakamı. :D Buradan yola çıkarak çocuğun ne kadar rahat takıldığını açık ve net görebiliriz. Nasıl unuttun ya kaç çıktığını ? diyorum. Ne var yani unutamam mı her gün başka bir şey çıkıyor zaten tartıda, hangisini tutayım aklımda diyor. Yarın yine başka bir şey diyecekmiş tartı, bu kadar abartmamak gerekiyormuş. Bu rahatlığı gerçekten çıldırtıyor beni, kim ne derse desin ?

Bu Pazartesi çok zor geldi bana açıkçası, taa dün akşamdan strese bindim nedense ? Olumlama yapacağıma isyana vurdum adeta. Ama gel gör ki gün süpriziyle geldi. Bir baktım karşımda kargo. Elinde kocaman koli 'ayy nolur müşterilerden gelmemiş olsun' dedim. Bir de baktım ki üstünde kocaman 'Gurmenet' yazıyor :)
Aaa, ben sipariş mi verdim dedim :) Ay yok yok bir kere aroma aldım onlarda geldi. Bu ne acaba ? şaşkınlığını yaşarken Jale Abla da aynı şaşkınlıkla aç aç aç bakalım neymiş diye meraklanmalarda. :) Ben ise o esnada fotoğraf çekmenin derdindeyim. Derken açtık ve o da ne ? Bir güzel Dukan sepeti. Nasıl mutlu oldum anlatamam :) İş yerindekiler ay bu ne ay bu ne diye incelemeye geçerken ben hızlıca, aa aroma, aa yengeç, aa tofu, aa toz jelatin, aa kahve, aa aroma vs... diye diye saymaya başladığımda gülme krizine girdiler :) Efendim gelen koli aşağıdaki gibidir ama gel gör ki tarafımca asıl merak konusu olan bu kolinin neden ve kimden geldiydi. Ve Simla'dan öğrendim ki, sayfanın demirbaşlarına arada böyle süprizler yapılabiliyormuş. :) Nasıl mesut oldum anlatamam, sendrom mendrom kalmadı Pazartesi'ye ait :) Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum sizlere ; Sayın Gurmenet ve Pek Sayın Simla :)


Bu sepet inanın ki bana değil tamamen Çağlar'a yaradı. Şanslı çocuk :) Başka diyecek bir şey bulamıyorum çünkü. Hem ben hem sepet, maşallah :) diyorum. Yeter ki eski formuma kavuşsun, tüm amacım bu. Bu konuda da üstüme düşen her şeyi yapmaya hazırım ben. Bunun adı biraz da ablalık iç güdüsü aslında ama ben bu diyeti gerçekten yapmak isteyen herkese yardımcı olmak niyetindeyim. Ama arada mesafe olunca insanlarla yani yanımda veya yakınımda olmayınca tam anlamıyla mümkün olmuyor.

Olduğu kadar oldurmaya, elimden geldiğince zaman ayırmaya çalışıyorum. Ama çalışan biri olunca gelin görün ki çok zor oluyor. Facebook hesabımın açık olması benim her zaman sohbet için uygun olduğum anlamına gelmiyor örneğin. Ama bazen arkadaşlar o kadar sabırsız oluyorlar ki sanki o an ben onlara cevap yazmadığımda tüm olayım bitiyor. Ukala, şımarık, insanlara zaman ayırmayan, bencil gibi sıfatlara maruz kalıyorum. Onları da anlıyorum aslında ama yine de üzücü oluyor. Ki zaman zaman okuyup o an için cevap veremediğim mesaj başlıkları genelde bana yardım et, nasıl zayıfladın, ne yapmam lazım, örnek menü hazırlar mısın, liste versene gibi uzayıp gidiyor. Bu başlıklar kısa kısa anlatılacak ve cevap yazılacak konular olmadığından zaman zaman bu mesajlara geç cevap verebiliyorum. Ama asla cevapsız bırakmıyorum. Aslında biraz da bu sebeplerden dolayı bu blogu açtım. Çağlar'ın diyete başlaması da ayrı bir güzellik kattı olaya. Onu gözlemleyerek kendi diyetimde kazandığım tecrübeleri harmanlayarak burada yazıya dökmemin benim için hem eğlenceli hem de insanlar için faydalı olacağını düşünüyorum. Ne kadar haklıyım ne kadar doğruyum bilmiyorum ama şuan bildiğim tek şey var sizinle olmak ve yazmak güzel...

Bana yaşattığınız her güzellik için teşekkür ederim.

Yeni yazılarda, tartıda yeni rakamlarda buluşmak üzere,

Sevgiyle kalın :)

KKB

13 Ocak 2013 Pazar

Dukan 11. gün : Süpriz !

Bugün ki geç kalışımın farkındayım efendim ama malum pazar sabahları, geç uyanışlar, geç adapte olmalar, geç kahvaltılar, dışarı çıkıp çıkmama kararsızlığı, yatıp uykuya devam edebilme olasılıkları derken blog başında bulacağıma kendimi, bir de baktım ki annemle Cevahir'deyiz :) Neymiş efendim evde yiyecek bir şeyimiz kalmamışmış yiyecek derken kadının kastettiği et süt yumurta kıyma yoğurt falan e bir de krep tavası :) Malum artık yapılan krepleri çevirttirtmiyor tavam (bkz.tirtmek) :)

Yahu ben neden bunları anlatıyorum ki sizin merakınız Çağlar :) Dünden beri ne yaptı çocuk ?
Sahi ne yaptı da bu sabah 84.8 'i gördü bu çocuk ? :) Dünden bugüne -900 gr. Ve işte bu.. Dedim size değil mi günlerdir bu değil bu değil bu değil diye isyanlardaydım. Sonunda oldu, nasıl da sevindik. Kendisi de pek şaşırdı. Hatta acaba kardeşin kaçamak mı yapıyor diye soranlarda oldu ama dediğim gibi ona inanıyorum, yapmaz. Yani yapsa da adını kaçamak koymaz. Bırakıyorum ben bu diyeti der çekilir kenara. O kadar da ya hep ya hiç'cidir kendisi. Gelelim bunun nasıl olduğuna tabi ki de spor farkı. Spor derken spora falan başlamadı sadece dün gece yine arkadaşlarıyla futbol maçı vardı. 1 saat top peşinde koşturup ardından da eve yürüyerek gelince sabaha tartıda bombayı patlatmış oldu. :)

Ve bir kez daha gördük ki diyet tek başına işe yarayabilir ama egzersiz ve yürüyüş ile desteklenen diyetlerden daha hızlı cevap alırız.Böylelikle diyet sürecimiz zaman olarak kısalır ve biz da sıkılmamış oluruz. Bu yazımla yürüyüş yapmayan egzersiz yapmayan buna rağmen duraklamadan ve az kilo vermekten yakınan arkadaşlara seslenmek istedim. Umarım başarılı olmuşumdur.

Yarın sabah yeni bir rakamla uyanmak üzere hepimize mutlu diyetler dilerim.

Sevgilerle,

KKB :)

12 Ocak 2013 Cumartesi

Dukan 10 - Kiloya Son


Yok anacım yok bu çocuk beni sinir hastası edecek en sonunda o olacak, yine -200 der mi bir insan ? Bak ne kadar takmışım ki  buna sizlere bir selam bile vermeden direk olaya dalıyorum;

Selamlar efendim :)


Dün sp günü olmasına rağmen tartının bu şekilde bir sonuç vermesini elbette ki kabul edemiyorum. Hem erkek hem yolun daha başı hem de sp sonrası. Belki yine tuvalet sorunu vardır. Bilemem. Ben daha hızlı sonuçlar bekliyordum ama o pek sakin ilerliyor. Aslında her gün -200 gr vermesi güzel bir durum neden çünkü 200 x 7 günden haftada 1.400 eder. Ama peki ya ben neden sabırsızım ? :) Neden kendimi yiyip bitiriyorum :) Onun stresinden ben ödem yapıyorum valla :D

Akşam biraz istavrit ve helva üstüne yeşil çay ile tamamladı günü. Sabahların şaşmaz menüsü iki yumurta & kıyma :) Bugün ps günü olduğundan tavuğun yanına 1 adet salata ve 1 adet domates aldı. Ve yoğurt tabi ki. Günlerden cumartesi olduğundan yanında az miktar yemek var, öğleden sonra gelip balık yer yine. Bugün yine baharatlı kabak koyarız sanırım fırına ve gün biter :) Geçen de yapmıştım pek güzel olduğunu söylemişti.

Sizlere de tavsiye ederim kabakları ince ince doğrayın, üzerine kekik, toz kırmızı biber, tuz, ve isterseniz köri bile dökebilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek fırına verebilirsiniz. Arada kontrol edip piştiğini gördüğünüz an çıkarabilirsiniz fırından. Afiyet olsun. ( Not : Lezzetine aldanıp tek başına tüketmeyiniz, yanına protein ekleyiniz.) :))

Özetle;
Bugün 85.7 dedik :)

Herkese mutlu hafta sonları ve giden kilolu diyetler dilerim. =)

Öptüm,

KKB.




11 Ocak 2013 Cuma

KKB elbisesini mi giymiş bugün ? :)


Dukan 9 : Başka yemeklere tokuz !


85.9'a selam olsun :)
Bir ps sonrası -600. Eve evet oluyor bu iş. Gerçi geçen akşam biz görmüştük bu rakamı. Alışığız o bakımdan kendilerine :)) Dün akşam anneme verdiğim talimatlar doğrultusunda yapmış olduğu fırında biber dolması ve yoğurt üstüne 3 parça tavuk göğsü (tatlı değil et) ve helva & yeşil çay  ile yapmıştı kapanışı. Diyorum işte çok yiyor bu çocuk ama kendisi devamlı doymuyorum diye isyanlarda.

Bugün sp gününe bir Çağlar klasiği olan kıymalı yumurta ve süt ile merhaba dedi. Aç karnına biraz da gojiberry ve su. Yanına yoğurt, light ice tea, tavuk ve dünden kalan 3 tane biber dolmasını aldı (tabi ki biberleri yenmeyecek) bir de her ihtimale karşı bir tane light ton balığı. Her gün bu kadar yiyecek taşıdığını görünce geçen hafta illa da gidelim bana bir çanta alalım diye tutturmasını şimdi pek haklı buluyorum. Hatta ve hatta  o küçük olanı değil de büyük olanı aldığımıza ayrıca seviniyorum.

Toplamda giden kilomuz tam 4 kilo oldu. Henüz kıyafetlerimizden ve tipimizden belli olmuyor. Özellikle göbek sabitliğini koruyor. :) Zor gidecek 2 bölgesinden biri göbeği biri de bacakları. Roberto Carlos'un dedemiz falan olduğuna inanıyorum zira o baldırlar bir onda bir bende bir de Çağlar'da var. Bana göre göbeği bile daha çabuk erir o bacaklardan. Çünkü bu göbek son 5-6 ayda oluştu henüz şekillenip yerleşmeye fırsat bulamadan da diyete başladık. Bu yönden çok fazla zaman kaybetmediğimize inanıyorum. Bak bir şekilde başladık ve vermemiz gereken 22.9 kg varken şuan kalan kilomuz 18.9 :) Buradan bakınca çok şık duruyor. Dediğim gibi bir günde olmaz ama bir gün mutlaka olur...  Bunun için de yapmamız gereken şey inanmak ve kurallara uyarken bir yandan da sabretmek. Emin olun ki, hal böyle olunca başarı kaçınılmaz oluyor.

İnanç, sabır ve azim sizinle olsun,
Hepimize mutlu diyetler...

KKB



10 Ocak 2013 Perşembe

Çekilişin hediyelerine kavuştum =)

Biliyorsunuz 2013 dukaning çekilişi vardı ve hedefine ulaşmış
kazanacak 3 kişiden biriydim.
Ve bugün hediyelerim ulaştı elime. Nasıl sevindirik olduğumu anlatamam.
Hediye güzeldir, kazanmak daha da güzeldir..
Bakalım neler gelmiş;

İyi dilek kartına bayıldım ve iki muhteşem elbise..
Biri spor biri klasik..
Üzerimde nasıl duracağını en az sizin kadar ben de merak ediyorum :)
Yakın zamanda fotoları eklenecektir :)

Tekrardan teşekkür ederim Simlacım :)

Dukan ile 8. gün

5 günlük atak sonrası seyrin 3. gününden merhaba,

Bugünün açılışını açıklıyorum 86.5  :) Evet sadece -200 gr. Sadece diyorum çünkü benim beklentim hala en az -1000'den yana. Biz aslında dün akşam tartılmasında 85.9'u görmüştük ya neyse :) üstüne köfte, ayran, yoğurt, helva, yeşil çay ve balık yiyince sabaha başımıza bunların gelmesi pek normal :)

Bu durumda toplamda giden kilomuz; 8 günde -3.400

Oradan bakınca hiç fena durmuyor değil mi ? Ama öyle değil gelin bir de buradan benim gözümle bakın. Kar nedeniyle günlük yapılması gereken yürüyüşler iptal edildi. Dün akşam da egzersizleri es geçti. Neymiş ? Zaten kilo veriyormuş yapmaya gerek yokmuş. Hiç karışmıyorum, ne halin varsa gör dedim. 3 gün sonra bana deme ki vay ben neden kilo veremiyorum artık, ay göbeğim gitmiyor, vay efendim bacaklarım hala kalın, kollarım hiç incelmedi. Bana gelme bunlarla dedim.

Bir insan ne yaparsa kendi için yapar, o egzersizleri yapması, bu diyete uyması, suyunu yeterli miktarda düzenli içmesi, sebze protein oranına dikkat etmesi benim için yaptığı bir şey değil ki... Daha önce ben yaptım, uydum, içtim, dikkat ettim. Faydasını da sadece kendim gördüm. Çünkü ben diyet yaptığımda ben zayıfladım, bir başkası değil. O yüzden insanların hem ne yapmam lazım, bu durumdan nasıl kurtulabilirim diye çare aradıkları vakit, doğru yolu ve yöntemi anlattığımda benimle pazarlık yapmaları hem beni kendilerinden soğutuyor hem de onlardan başka yardım isteyen insanlara cevap verme isteğimi de alıp çok uzaklara götürüyor.

Özetle;
-200 değil benim beklediğim ama Çağlar bunu çok sevindirici buluyor. Durumu onun için oldukça iyi görünüyor. O rahatsa bu halinden memnun ve mutluysa bana da bu rakamları kabullenmek düşüyor :)

Herkese sevgiler,

Hepimize mutlu diyetler :)


9 Ocak 2013 Çarşamba

diyaloglar...


7. gün : Seyir'de 2

Günaydınlar,

2 gündür düzensiz takipte bulunduğum kardeşim bugünü -100 gr. ile karşıladı.

86.7

Hala wc problemini çözmüş değil. Geçen sefer çıktım demişti ama beklentileri pek karşılamamış. Hala kabızlık olayı devam ediyormuş. Sebzelere geçiş olsa bile 3 gündür -100 vermiş görünüyor. Hızlı giden atın kaderini mi yaşıyor nedir ilk 3 gün beklentilerimin çok üstünde cevaplar verip son 3 gündür beklentilerimin çok altında cevaplar alıyorum. Acaba daha da mı fazla yemeli ? Porsiyonlarını sıklaştıralım bu hafta. Bir de akşamları bana göre biraz geç yiyor. 8 gibi evde oluyor ve 9'a kadar yemek yeme faslı sürüyor. Kepeği de akşamları tüketiyor. Ben seyir boyu kepeği gün içinde tüketmiştim. Pek de memnun kalmıştım. Tabi bundan kaynaklı kilo veremiyor demiyorum ben yanlış anlaşılmasın ben sadece benim diyetimle arasındaki zamanlama farklarından bahsediyorum. Yine söylüyorum bana göre bu 3 günlük kilo sabitliği kabızlıktan kaynaklı. Bizim öncelikle bunu çözmemiz gerekiyor. 

1+1 yaptığı için bugün sp günü. Yarına kaçla başlarız acaba ? Ben artık en az -1000 istiyorum.

Unutmadan bir an önce şu hava muhalefeti bitse de gidip tahlillerimizi yaptırsak, bi başladı soğuk, yağmur, kar, bu cuma gitsek süper olur. Benim de final tahlillerim olacak ne de olsa 2 hafta sonra bitiyor güçlendirme.

Özetle;
Tahlillerinizi atlatmayın.
Doktorunuza diyet yaptığınızı bunu tahlilleri de diyetisyeninizin istediğini söyleyin onlar gerekli olan tahlilleri laboratuvara gönderecektir.

Herkese sevgiler,
Hepimize mutlu diyetler... 

8 Ocak 2013 Salı

Dukan 6 : Seyirin ilk günü :)


Dün gece işinin yoğun olmasıyla 1.30'da eve gelen dukancanımız akşam ona yaptığım krepleri ve jambonları yiyerek geceyi kapamış. Çünkü benim olan bitenden pek haberim yok. Sabah da bu yüzden işe geç gideceğinden karşılaşamadık  ve sabah raporunu 9.30'da telefonla aldım.

86.8 :)

1 sn. şuan deprem oldu.

Evet 16:45 devam ediyorum. 


Seyire 87.87 ile geçmesi beklenirken 86.8 pek sevindirici.

Bugün sabah ne yedi bilmiyorum ama muhtemelen yine süt yumurta kıyma belki sivri biber de koymuştur bu defa içine öğlen ise karnabahar pilavı, tavuk ızgara, süt, yoğurt, yeşil çay ve yine su eşliğinde devam ederek akşama köfte ve helva yiyerek günün kapanışını yapmayı düşünüyoruz.

bu karda kışta durum raporumuz şimdilik böyle. Doğumgünüm, deprem, iş mesaisi, kar yağışı derken bugünlük kısa tutuyorum yazımı. Kendinize çok iyi bakın. Öpüyorum..

Hepimize mutlu diyetler (:



Yerle gök, azla çok arasında...


Evet bugün benim doğum günüm takvim hesabına, parmak hesabına, annemle babamın anlattıklarına bakılırsa o gün bugün. Oysa bana göre durum çok farklı. Ben 27 sene önce bugün doğmuş olsam da şu bir gerçek ki ben asıl doğuşumu Dukan'dan sonra yaşadım. Kabuğumu kırdım ve o kısa süreli çirkin ördek yavrusu formumdan kurtuldum. Bu yüzden google misali "kendimi şanslı hissediyorum" :)

Geçen sene ki doğum günümü hatırlıyorum da. İlk defa kendi pastamdan yememiştim.  3 ayrı yerde pasta kesip tek bir çatalı bile ağzıma götürmemiştim. Kendime yeni bir ben hediye etmiştim son doğum günümde. Ve bu hediyeye de gözüm gibi baklamalı kıymetini fazlasıyla bilmeliydim. Ben biliyordum ki bunun birinci şartı da artık o pastalardan tatmamaktan geçiyordu. Bu defa ödül denilen bir olayla karşı karşıya olmam bu doğum günümde pasta olayını daha cazip kılıyor ama aslında durum böyle değil. Çünkü işin şu tarafı var belki de pastasız bir doğum günüdür bugün, haberim yok. Belki sadece sanal alemde akıllara gelmese bile sağ bantın üzerinde zorla insanların gözüle sokulacak. Bir söz ile iki kelime ile 'kutlanacak' ve gerçekte hiçbir şey olmamış gibi duygusuz, heyecansız, eğlencesiz, gülmesiz geçip gidilecek. Nerden mi biliyorum ? Benim böyle de doğum günlerim oldu da ordan biliyorum. Yani anlayacağınız bugün de tarih tekerrürden ibaretliğini bir kez daha gözler önüne serilebilir, dejavu denilen olay bir kez daha beni bulabilir. :)

Garip duygularla birlikte bir o kadar da yalın duygular içindeyim bugün. 27 yaşımın ilk günü ve ben sadece "27 yaşındayım hepsi bu..." modunda uyandım bugün.. Peki 27 yaş nasıl olunurdu ki ? İnsan 27 yaşında ne olurdu, ne olmalıydı ? Ben ne olmuştum ? Aslında bunları bile düşünemeyecek kadar umursamazım bugün.. Olsun gözüm olsun ne olacaksa olsun boşvermişliğinde 27 yaşımı karşılıyorum.

Büyüyorum belki..

Beklentisiz,
umursamaz,
biraz yorgun,
daha kendine dönük
ve daha politik.
Daha politik diyorum çünkü sürekli ne hissediyorsan ona göre davranmak insanı hiçbir yere getirmiyor.
Artık daha çok farkındayım,
daha zayıfım,
daha güçlüyüm,
aileme daha çok zaman ayırıyorum,
daha daha daha...

Daha az kırılıyorum,
daha az bekliyorum,
daha az yiyorum,
daha az somurtuyorum,
daha az şikayet ediyorum,
daha daha daha...

Daha programlı olabileyim mesela, daha pratik, daha hızlı, daha çok sevmeli, daha çok sevilmeli, hatta az biraz da sempatik olayım ben bu yaşımda :) Daha çok espri yapayım, daha çok güleyim, daha çok güldüreyim :)

Umutlarım da var vaatlerim de,
Evlenmek belki, ardından üçüz çocuk.. Nasıl yapılır bu üçüz çocuk bilmem ama doğaçlama oluverse beni ne denli mesut eder tahmin edemezsiniz. Hepsini bu sene bu yaşımda istiyorum. Ah şu dolabı da çizdirip yaptırayım bu sene. Ne dolapmış arkadaş 26 yaşında başladım 27 yaşımda bitireceğim. Üstüne de ustalık eserim diye mi yazdırsam ne yapsam ? :) Dolap olmadan benim bu evlilik, çocuk planlarım pek bir havada kalıyor. O yüzden dolap önemli :) :))

Konuyu dağıtmayayım.

Özetle;
2013'ün 27'sinin bana daha az ......  ve daha çok ....... getirmesi dileğiyle,

27 yaşın kutlu olsun güzel !



7 Ocak 2013 Pazartesi

Unutulmuşluk


Hayatta kimseye şu serçe parmak unutulmuşluğunu yaşatma Tanrım  :)


Bu da mı gol değil be !


Hafta yeni, gün yeni ama kilo desen kaldı yine 87.2'de. Oysa dün akşam süpriz bir rakam görmüştük tartıda ama kilomuzu sabahları baz alacağımız için önemsemememiştik. Atak 5'e girdik ama 2 sabahtır aynı sabit kilo ile selamlıyoruz günü. Bu hiç adil değil :) Ben her ne kadar sakin olsam da, bu duruma alışkın olsam da en azında atakta bunlarla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Seyirin ilk haftasına hazırlamıştım kendimi. :)

Ben durumu kabızlığa ve komik olacak ama nazar'a bağlıyorum :) Sonuçta var hayatta böyle bir negatif elektiriklik durumlar. :)

Neyse ki ben yukarıdaki satırları yazarken sabahın 9'uydu. Az önce konuştum ve tuvalete çıkabilmiş :) Henüz acıkma durumu olmamış. Çay keyfi yapıyormuş. Bugün yanına sade bir tavuk sote, bir paket pınar delight salam, light yoğurt ve light ayran aldı. Bana göre sağlam menüsü. Sabah da 1 bardak light süt ve yine kıymalı yumurta. Öğlen tavuğu yese yanında yoğurt ile 2-3 gibi ayranı içse 4-5 arası salamı yese yine bunların arasında da yeşil çayını ve suyunu içse günü çok güzel kapatır. Akşam da kuşbaşılı birşeyler yaparım belki ya da tavuk kalça koyarım fırına. Çağlar ile anlaşamadığımız bir nokta sanırım baharatlar. Sevmiyor çocuk. Ona sevdirmenin yollarını bulmalıyım zira böyle tek başına tavuk dukan boyu çekilmez. Siz siz olun baharatlara yakın olun. Hem yemeklerde farklı tatlar yakalar ve böylelikle sıkılmazsınız hem de baharatlar daha çabuk doymamızı sağlıyor. Evet iştah açan baharatlarda var ama bizim temelde kullandığımız kekik, kimyon, köri, nane, tarçın, karabiber, kırmızı biber bu diyette vazgeçilmezlerimizden olmalıdır.

Özetle; Dukancanımızın durumu bugün de stabil ama ruh halimiz, psikojimiz ve haliyle keyfimiz gayet yerinde.

Unutmayın; Bir gün de olmaz ama bir gün mutlaka olur...

Sevgiyle kalın,

KKB :)


6 Ocak 2013 Pazar

Biz bugün n'aptık ?


Ne mi yaptık ? Evdeki et stoğu tükendiği için yine bir sürü alışveriş yaptık. Nasıl olacak böyle bilmiyorum ama bu çocuk doymuyor :) Bu yüzden 1 hafta yetecek şeyler bize 4 gün dayanabildi. Ve kendimizi markette bulduk :) Ve Pınar Light Yoğurt, Sek Light Ayran, Pınar Delight Hindi Salam, Yağsız Kıyma, Şeker Piliç Kıyma Döner, Tavuk Göğüs Eti, Az Yağsız Kuşbaşı, Light Sek Süt, Doğuş Çilekli Yeşil Çay, Doğuş Yeşil Elmalı Yeşil Çay ve Doğadan Tarçınlı Yeşil Çay'ı sepetimize doldurup kasanın yolunu tuttuk.

Aslında biz bugün çok farklı bir şey yaptık. Mağazalara bakarken kırmızı bir sweatshirt gördü Çağlar.
-Aa bak bu güzelmiş dedi. Derken -Al o zaman dedim. O da -Şuan kıyafet almayı düşünmüyorum biraz vereyim öyle alırız dedi. -Zayıflayacaksın yani ? Madem öyle neden şimdi almıyorsun ? Zayıfladığın an da direk giymiş olursun dedim. Ve kendisine en az 1 beden küçük sweatshirt ile yine kendimizi kasada bulduk.

Onun bu tutumu içten içe hoşuma gitti. Çünkü bu hali onun ne kadar kararlı ve sonuç odaklı olduğunu fazlasıyla gözler önüne seriyordu. Sonuçta şuan giymeyeceği bir kıyafete para veriyordu. Belki hiç giremeyecek içine belki de bir ay sonra üzerine çekip poz verecek. Ama o kıyafetiyse aldıysa içine girmeden bırakmaz yakasını. Neden mi ? - Kendimden biliyorum da ondan :)

Hepinize sevgiler,
Hepimize mutlu diyetler (:


3. günde gelen +200 :)



Atak 3'e el sallarken gelen +200'e de kucak açmayı öğreniyor insan. Dün aksam 8'de yenen köfte &ayran ikilisinin üstüne saat 10'da helva ziyafeti ve üstüne 11'de yenen balıklar mı sabaha bu sürpizi hazırladı dersiniz ? İçinizden evet diyenleri duyar gibiyim :) Ama işin özü bu değil çünkü ortada kurallara uymayan bir durum yok. Her şey yolunda. Sadece bu 4. gün ve hala tuvalete çıkamamış bir bünye var. Yani +200'den ziyade daha giden de var ama kabızlık yüzünden bunu şimdilik göremiyoruz tartıda.

Açılış : 89.9
1. gün : 88.0
2. gün : 87.0
3. gün : 87.2
Ve bugün 4. gün yaşanacak sonuçları ise yarın sabah göreceğiz.

Kabızlık biliyorsunuz ki ilk zamanlar kaçınılmaz bir durum; o yüzden bu sabah aç karnına 1,5 YK gojiberry yedirip üstüne bol su içirdim. Ardından kahvaltısını yaptı yine 3 yumurta ( tanesinin sadece beyazı) kıyma ile beraber ve yanında da yeşil çay.

Sabırsızlıkla seyire geçmesini bekliyorum çünkü benim için de zor oluyor, yanında pek sebze yiyemiyorum. Olur ya canı çeker, isyan eder o sebeple hiç gerek yok bunlara :) Ataktaki son 2 günü. Bakalım 1+1'i mi seçecek 5+5'i mi ? Ben seçimi ona bırakacağım ama sanırım o da benim fikrimi alacak Hangisi daha iyi olur, hangisi daha hızlı kilo verdirir bunu ben daha iyi bilirim açısından değil öyle düşünmeyin, sonuçta yemekleri yapan ben olacağım ya hangisi bana daha kolay gelirse :) Ama yemek yapmak 5+5'te daha kolay gibi görünse de benim gönlümden geçen 1+1..Neden ? Çünkü soğumuş ve ardından ısıtılmış yemekler pek bana göre. Oldum olası çok sevemedim bu durumu. O yüzden biz sanırım 1+1'den ufak ufak yolumuzu alırız.

Bu arada unutulmadan hemen bunu da söyleyeyim. Biz egzersizlere başladık bile. Hatta geç bile kalmıştık ama halsizlikten söz edince Çağlar çok üstüne gitmeyeyim dedim. 15 ile başladık dün akşam, bugün 16 diyeceğiz.Bir iki güne kalmaz bacaklarındaki ağrılardan şikayer etmeye başlar. Ama bu ağrılar iyiye işaret onun için ve geçici bir durum. Kaslar çalışmaya başladıkça sorun ortadan kalkacak :)

Özetle keyfimiz yerinde :) İlk günlerden daha enerjiğiz. Ve Bol bol Dukan'ın kulaklarını çınlatıyoruz :)

Hepinize sevgiler hepimize mutlu diyetler :)




5 Ocak 2013 Cumartesi

2. Günün Ardından : -2.900



Dukan macerasının 2. gününün ardından 89.9 ile başlayan yolculuk bugün 2. günün bitiminde yani 3. günün sabahında 87 ile tam gaz devam ediyor. Ve bu da bizim inanılmaz hoşumuza gidiyor. Çünkü alan razı veren razı :)

Dün ilk güne nazaran daha sakin geçmiş. Raporlara göre daha az başı ağrımış, bu defa daha geç acıkmış. Ama buna rağmen yine saat 5 gibi mide kazınmaya başlıyormuş. Artık sabahları yanında sadece öğlen menüsü değil saat 5 menüsü de götürmeyi düşünüyor.

Akşam yine onun gelmesine yakın ben etleri koydurtmuştum tavaya. Her zaman nar gibi kızarmadan asla tavuk yemeyen kardeşim açlıktan artık gözü dönmüş olacak ki hafiften sarıya doğru renk almış etleri daha fazla beklemeden silip süpürdü. Resmen 2 porsiyondu fakat buna rağmen benim ızgarada yaptığım istavritlere de el sürmeden kalkmadı masadan. Limonlu balık yediği nerede görülmüş Çağlar'ın ? Biz dün akşam gördük valla. Balıklara uzanırken dip not geçtim yersen ye bak ama limon sıktım dedim. Gelen cevap "Bir şey olmaz." Yıllarca bu sebepten dolayı sofrada ne kavgalar çıkmış, ne kavgalar edilmişti. Bu 'Bir şey olmaz' cümlesini duyan annemin şaşkın yüz ifadesi hala gözümün önünde. :) Dedim böyle işte anne şaşırma açlık insana her şey yaptırır. Derken yanında da bir kase yoğurt ve kocaman bir bardak su ile akşamı kapattı.

Yorgunluktan ve halsizlikten söz etti. bugün hiç kolumu kaldıracak halde değildim dedi. Çok normal, bunların hepsi karbonhidratsızlıktan oluyor endişelenme. 2 günle de atlatabilirsin 5 günle de 10 günle de bakalım senin vücudun nasıl tepsi verecek dedim. Bir de dün sık sık terlemiş. Bunun da nedeni daha önceden günde toplasan 3-4 bardak su içen bunun yerine 2-3 lt kola içen bir bünyenin bir anda 2.5 lt su, 3 bardak yeşil çaya dönmesi ve vücudun bunu bir şekilde dışarı atması  diye açıklayabiliriz. Ben yaşamış mıydım hatırlamıyorum ama sayfada sorduğumda bir çok insan yaşamış bu durumu. O sebeple bu da atakta karşılaşılacak normal durumlardan biri.

Akşam yemeğinden sonra 1.5 yemek kaşığı gojiberry ile ödüllendirdim. Nasıl mutlu oldu anlatamam. Yerken şu cümleleri söylüyor : "Ayy ne kadar tatlıymış bu. Önceden yiyordum çok tatsız geliyordu şimdi ise bariz tatlı.. Zaten 2 gündür tatsız tatsız şeyler yiyorum ondan bu bana böyle geliyor. Neyse biraz daha versene.. :)"
Bir de illa tatlandırıcı istedi benden dayanamadım koydum çantasına takita sukralozlu tatlandırıcıyı. 1 bardağa 1 tane o da çok zorlanırsan :) en basından beri kullanmasın istiyordum ama pes etmesinden de korktuğum için pes edeceğine günde 3-4 taneye kadar kullanması daha mantıklı ve daha adil geliyor bana.

Gojiberry ve tatlandırıcı olayından sonra sabah ki çantasını hazırlamaya koyuldu. Klasik kendi kendine kızarmış tavuk göğsü, tarçınlı yeşil çay, süt. Bu defa krep yok. Çünkü bugün öğlen 3'e kadar çalışıyor. Geldiğinde yersin dedim.


Velhasıl kelam 2. günü de başarıyla atlattık. Mükafatımızı da aldık toplamda giden -2.900 ile..

Bakalım bugün nasıl geçecek ?

Herkese bol şans ;)




4 Ocak 2013 Cuma

Atak Bir ' in özeti : AÇIM :)


Evet ilk günü atlatmanın heyecanı ve haklı gururu ile merhaba :)

Dün akşamı tavuk ve yoğurt ile devam ettirip üstüne lorlu krep ve yeşil çay ile kapanışı yaptı. Yatarken 'açım ben açımmm' diye söylenmelerini saymazsak pek de şikayetçi değildi durumundan. :) Açım demesini de normal karşılıyorum çünkü her gün 2 lt kola içip sabah 3 yumurta yarım ekmek, öğlen her türlü aburcubur ve yemek akşama bir oturuşta 2 ekmek yiyen birinin bir anda sabah 2 yumurta kırılış kıyma, yeşil çay, tavuk, yogurt, süt, ve krep tüketmesi kendince bir "açlık" olabilirdi. Akşam soruyorum, nasıl kendini hafiflemiş hissediyor musun ? Evet diyor o kadar hafifim ki açım lan ben içim bomboş :D İçi bomboş olan biri tabi ki hafif sanar kendini. :)
Başın ağrıyor mu dedim ? Ya da hiç gün içinde ağırdı mı ? Tabi ki ağrımış ama yemek yiyince geçmiş. Bunların çok normal olduğunu yine ağrı olursa kahve iç ve yemek ye bir şeyler atıştır dedim. Böyle gülüşmeler mülüşmeler takılmalar derken dedim git yat sen :) Yat uyu ki daha fazla acıkmayasın :)))

Ve sabahın skoru ; Kocaman bir 88 ! Küsüratsız, kdv'siz.. 89.9 ile başlayan macera bir günün ardından 88 dedi :)

Bunun mutluluğunu anlatmaya gerek yok sanırım :)


Yine evden çıkmadan sütünü, yoğurdunu, tavuğunu, çayını, kahvesini ve bu defa krebini de yanına alarak 'gün 2'nin startını verdi.. Tabi sabah kahvaltısında 1 bardak süt, 2 yumurta ve bir tane de ekstra beyazı konularak yapılmış kıymalı yumurtayı midesine indirerek..


Bakalım bugün onu neler bekliyor ?



Herkese mutlu diyetler :)


3 Ocak 2013 Perşembe

Çağlar'ın Dukan Diyeti =)

Evet gelelim bugün atak 1 diyen kardeşimin Dukan macerasına :)


Evdekiler her ne kadar umutsuz vaka gibi baksalar da ben Çağlar'ı bayağı inançlı ve istekli görüyorum. Dün akşam çözdüğümüz testten sonra 60 kg olmak isteyen kardeşime dukan 66.77 ol yeter dedi. Şimdilik her ne kadar aradaki 7 kiloya kafayı taksa da sayfadaki önce-sonra albümlerinde sadece 10 kg verdiği halde müthiş bir incelme düzelme ve kilo verme olayı yaşayan diğer dukancanları görünce "vay anasını" demekten kendi alamadı ve tamam tamam 23 kg da bayağı bir değiştirir demek insanı diyerek ikna oldu :)


Peki bu süreç onun için nasıl geçecek ? Aslında diyete başlayacak birçok insandan daha şanslı olduğunun henüz farkında değil sanırım ya da farkında ve bu sebeple bu kadar rahat takılıyor psikolojik olarak. Sormak istediği öğrenmek istediği merak ettiği birçok sorunun cevabı hemen yanı başında. Ve ben buna rağmen hala kitabı okutuyorum :)


Dukan ona 5 gün atak verdi. ve 18 Haziran'da güçlendirmeye geçeceğini söyledi. Aslında uzun bir süreç gibi geliyor çünkü 23 kg verecek ve önünde 6 ay var. Oysa ki ben biliyorum, ilk 2 ayda fiziğinde inanılmaz bir değişim olacak ve orada kalmak isteyecek. Ama biraz bana çekmişse buna inanmayarak o kiloya gelene kadar devam edecek.

Dün marketteydik malumunuz; sütler, yumurtalar, tavuk, kıyma, lor peynir, jambon, ton balığı, yulaf kepeği, splenda, yeşil çay, kahve derken ilk etap için iyi bir alışveriş yaptık. Ve annem akşamdan oğlunun öğle menüsünü hazırlamaya başladı. Teflon tavada kendi kendine kızarmış tavuk göğsü. Yanına 2 minik kutu light yoğurt, 500 ml süt, 3 yeşil çay, kahve ve tabi ki de 1 adet kaşık aldı. Sabah ise kıymalı yumurta yedi ve 1 bardak süt ile bir bardak su içti. Gün içinde de 2 lt suyu bitirmesini emrettim :) 2 saatte bir bir şeyler atıştırmasını sakın acıkmayı beklememesini bunun için aralarda çay kahve süt ve yoğurt yemesi gerektiğini sıkı sıkı tembih ettim. Şunu bil ki bunları yediğinde doymayacaksın ama açta olmayacaksın yani iştahın yok ama gözün açmış gibi hissedebilirsin sabret, akşam da gelirken Çağlayan'da tempolu 2 tur atarak gel eve dedim. Eve gidince de sanırım balık ve krep yeriz. Yanında da light yoğurt tabi ki...


İlk günü atlatması ve ne gibi duygular içinde olduğunu öğrenmem çok önemli. Bu sebeple bir an önce akşam olsun istiyorum. Tabi karbonhidratsızlık asabiyet yapabilir buna karşı da önlemimi almalıyım ki ben zararlı çıkmayayım. Bizim henüz çok yeni olan dukan maceramız şimdilik böyle.. Bakalım bizi neler bekliyor hepsini paylaşacağım. Ve bu şekilde yazdığımda eminim ki sizler de merak ettiğiniz sorulara cevap bulabileceksiniz.



Herkese mutlu diyetler dilerim :)


Ben de bir mesaj atayım bakayım nasıl geçiyormuş ilk saatleri :)